Naturalitat, espiritualitat i gestió de la covid

Mirades i respostes fora del paradigma reduccionista occidental pel Dr. Josep Maria Mallarach

Josep Maria Mallarach és llicenciat en Geologia, màster en Ciències Ambientals i doctor en Biologia ambiental. És President de l’Associació Silene, dedicada a estudiar, difondre i promoure el patrimoni espiritual i cultural immaterial de la Natura i els seus valors inherents, envers la seva conservació, especialment en espais naturals protegits. És membre de la Comissió Mundial d’Àrees Protegides de la UICN i del Comitè Directiu del Grup especialista en valors culturals i espirituals dels espais naturals protegits. Ha dirigit els darres 6 anys un curs de postgrau sobre significats i valors espirituals de la Natura a la Universitat de Girona. El 2004, amb Thymio Papayannis, van crear la Iniciativa Delos, dedicada als espais naturals sagrats de països tecnològicament desenvolupats. És autor, coautor o editor de llibres i articles en aquesta temàtica.


Transhumanisme i nou ordre mundial. El resseteig de la naturalesa humana pel Dr. Albert Cortina

Advocat, urbanista i assagista. Director de l’Estudi DTUM. Professor a la Universitat Internacional de Catalunya (UIC Barcelona).

Llicenciat en Dret. Màster en Estudis Regionals, Urbans i Metropolitans. Màster Oficial en Estudis Territorials i de la Població. Màster en Gestió Urbanística. Postgrau en Medi Ambient Urbà i Sostenibilitat. Estudis d’Arquitectura Superior. Estudis de Doctorat en Geografia.

Ha estat secretari de la Junta directiva de la Societat Catalana d’Ordenació de Territori (SCOT) societat filial de l’Institut d’Estudis Catalans (2012-2016).

Consultor en ordenació intel•ligent i sostenible de la ciutat, el territori i el paisatge. Impulsa un humanisme avançat per una societat on les biotecnologies exponencials estiguin al servei de les persones, les xarxes de vida i el bé comú. Expert en transhumanisme/posthumanisme, drets humans i ètica aplicada a les tecnologies exponencials. Promotor de cursos, seminaris i debats sobre la preservació de la naturalesa humana des d’una mirada integrada entre ciència, filosofia i espiritualitat. Docent en diferents universitats, investigador i autor de diverses publicacions relacionades amb aquestes matèries.

Entre les seves obres més destacades es troben tres llibres editats conjuntament amb el científic Miquel-Àngel Serra ¿Humanos o posthumanos? Singularidad tecnológica y mejoramientohumano (2015-Fragmenta); Humanidad Infinita. Desafioséticos de las tecnológiasemergentes (2016-EIUNSA); Singulares. Ética de las tecnologías emergentes en personas con diversidad funcional (2016-EIUNSA).

Ha escrit també com autor els següents llibres: Humanismo avanzado para una sociedad biotecnológica (2017-Teconté) i ¡Despertad! Transhumanismo y Nuevo Orden Mundial (2021 – EUNSA).


Por i Solidaritat: la importància del contacte humà, per la Dra. Teresa Forcades

Teresa Forcades i Vila (Barcelona, 1966) és una metgessa, teòloga i monja benedictina catalana de l’Orde de Sant Benet, al Monestir de Sant Benet de Montserrat.
Ha destacat per ser crítica en el camp de la teologia feminista i de la salut pública davant de la indústria farmacèutica. Especialment quan va denunciar la manca d’evidència científica en les vacunes de la Grip A i la del Papil·loma.
També ha estat una de les veus censurades pels gestors de la sindèmia de la Covid19, justament per aportar anàlisis que demostren la manca d’evidència entre les dades epidemiològiques i les mesures que s’estaven prenent.


La interioritat humana, entre la foscor i la llum Dr. Jordi Pigem

Jordi Pigem (1964) és filòsof de la ciència i escriptor. Doctor en filosofia per la Universitat de Barcelona amb la tesi El pensament de Raimon Panikkar: Una filosofia de la interdependència (Institut d’Estudis Catalans, 2007). Del 1998 al 2003 fou professor i coordinador de l’Àrea de Filosofia del Masters in Holistic Science del Schumacher College a Dartington (Universitat de Plymouth, Anglaterra). Ha sigut professor invitat o ponent en diverses universitats d’Europa i Amèrica.

Entre els seus llibres destaquen La odisea de Occidente (Kairós, 1994), Buena crisis (Kairós, 2009), La nueva realidad (Kairós, 2013) i Inteligencia vital (Kairós, 2016). Va ser coordinador de la revista Integral (1989-1992) i va coordinar els tres primers volums de l’edició catalana de l’Òpera Omnia Raimon Panikkar. Va ser un dels entrevistats per Laia de Ahumada al llibre Espirituals sense religió (Fragmenta, 2015). És autor del llibre Ángeles o robots (Fragmenta, 2018) i Pandèmia i postveritat (Fragmenta, 2021) i ha tingut cura del llibre Ecosofia (Fragmenta, 2021), de Raimon Panikkar.

Ha obtingut el Premi de Filosofia de l’Institut d’Estudis Catalans (1999), el Premi d’Assaig de Resurgence i de la Scientific and Medical Network (2006) i el Premi d’Assaig Joan Maragall (2016). Mai no ha tingut un compte en xarxes socials.